laupäev, 14. november 2015

kui õpilased on sõltuvusest limonaadist

Kell on üheksa ja parandan siin veidi kontrolltöid, kui mõtlesin, et aitab küll (vähemalt korraks, hiljem pean ilmselt jätkama), kirjutaks midagi. Viimasel ajal on selle kirjutamisega küll nii, et pidevalt mõtlen koolis, kuidas võiks sellest ja tollest kirjutada, kuid kui jõuan koju, siis ei jaksa. Jumal hoidku, kui ma veel unise peaga mõne vea sisse teen, ise eesti keele õpetaja. Piinlik! Peaks ameti maha panema. 

Aga nüüd siis veel üks asi, millest ma aru ei saa. Mul on üks klass, kes joob kogu aeg limonaadi ja ma ei mõtle siinkohal, et joob pooleliitrise limpsi päeva peale ära. Ei, ma mõtlen, et läheb vahetunnis ja ostab endale kolm limonaadi (olgu öeldud, et nendest ei jätku terveks pikaks koolipäevaks, vaid järgmisel vahetunnil peab varusid täiendama).

Siis nad istuvad seal ja kaanivad oma limpse. Ja siis nad peavad minema igas tunnis vetsu, sest nii lihtsalt juhtub, kui vahetpidamata vedelikku tarbida. Õnneks iga kolmanda pudeliga on võimalus võita uus pudel, seega peaks päeva lõpuks vähemalt ühe uue pudeli ilma rahata saama. Vahel juhtub, et tänu halvale planeerimisele saab limonaad enne otsa kui tund. Siis peab kahjuks veega leppima (õnneks igas klassis on kraanikauss). 

Võib-olla see eriti ei häirikski, kuid ilmselgelt pole võimalik, et pudel lihtsalt seisab laua peal rahulikult, kui seda parasjagu vaja pole. Ei, mingi võlujõud ajab seda ikka neli korda vähemalt ühe tunni jooksul kogu aeg maha. Joomise ajal peab muidugi kork põrandale kukkuma. Kui kork püsib kindlalt peos, siis pole aga joomine veel päris selgeks saanud ja on tarvis niisama lägastada. Muidu vahepeal ikka natuke õpime ka!

Üldse ei aja tegelikult närvi, aga peaks vist niisama väikse loengu maha pidama, et need, kes veel juua ei oska, võiksid seda ka mitte teha.

8 kommentaari:

  1. Oh... Polnudki nii ammu, kui minagi alles põhikooli radu tallasin, aga pudelit laual tolereeris heal juhul mõni üksik õpetaja gümnaasiumis alles.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. kuna mind otseselt ei häiri joomine tunnis, kui sellega ei kaasneks nii palju segamist, pole näinud seni ka põhjust selliseid asju keelata.

      Kustuta
  2. 3 ja enam limonaadi :O päevas vaesed lapsed.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. jah, mul on ka päris kahju seda vaadata. õnneks viimastel päevadel on hakanud vähenema, kuid 1. veerandil oli ikka väga hull.

      Kustuta
  3. Ihhi, ja ma mõtlesin, et ainult minul on selline mure ja ma noore õpetajana mõtlesin, et miks nad küll nii tihti tualetti tahavad, sest otseselt mina omas tunnis juua ei luba.
    Aga äkki limonaad asendub jõulukommidega ja siis nii palju tualetis käimist pole:)
    Tervitades
    Kaasvõitleja

    VastaKustuta
    Vastused
    1. jah, see on siis minusuguste õpetajate pärast, kes lubavad juua :D tegelikult viimasel ajal on seda natuke vähem, ei tea, kas raha otsas või mis... aga kuna see wc-s käimine muutus selliseks võidujooksuks, siis teatasin ka, et nüüd oleme kõik nii suured inimesed, et suudame vahetundide ajal ära käia, kus vaja.
      minu õpilased suudavad isegi kommisöömise väga häirivaks muuta, sest seal on ju kenad krõbisevad paberid, millega saab terve tunni segada ja tunni lõppedes ilusasti laua alla poetada.

      Kustuta
  4. Mina õpetajana hakkama ei saaks, selge.

    VastaKustuta
  5. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta