laupäev, 4. aprill 2015

kuidas vihastada välja 7. klassi poissi

Alati on kasulik oma klassiga enam-vähem normaalselt läbi saada, kuid eks olen mina ka astunud ämbrisse. Õnneks lapsed on lühikese vihaga. Järgnevalt üks näide, kuidas käituda ei tasu, kui eesmärgiks pole 7. klassi poissi välja vihastada.

Üldiselt on ikkagi kombeks käia iga kevad klassiekskursioonil. Planeerisin minagi juba mõnda aega tagasi usinalt, et kuhu siis minna võiks. Üsna alguses hakkasin mõtlema ka, keda siis kaasa võtta, kes minuga hulle seitsmendikke kantseldaks, sest mind väga ei rõõmustaks idee seda üksinda teha. Sain kenasti nõusse inimese, kes teiseks täiskasvanuks ja minu vaimseks toeks tuleb, millest teatasin lõpuks oma klassile ka.

Sest ega see pole ükskõik, kes kaasa nende arust TOHIB tulla. Mulle avaldati ikka konkreetne nimekiri, kelle nad välja kannataksid ja kelle korral nemad näiteks üldse ei tuleks. Nende kahjuks ma väga ei arvestanud sellega, vaid proovisin enda elu ikka lihtsamaks teha. Kui ma pean müttama võõras kohas kaks päeva 16 õpilasega, siis ma eelistaksin, et teine täiskasvanu oleks ikka veidi minu masti inimene, mitte aga näiteks mõni selline lapsevanem, kes arvab, et on täiesti okei, kui poisid üksteist vaeseomaks peksavad ja koolis alkoholivaba õlut joovad. 

Suur uudis oli igatahes teatatud, mõni ohkas kergendatult, et pole kõige hullem valik ja ta on nõus isegi ekskursioonile tulema (hurrraa!), kui see jõudis siis ühe poisini, kes mitte väga märkimisväärselt rahul ei olnud. Ja mida ta siis tegi, kui ta teada sai...

Õpilane (astub marssides vahetunni ajal minu klassi): Kas see on tõsi, et *** tuleb meie ekskursioonile kaasa?
Mina: Jah, sa oled õigesti aru saanud.
Õpilane (silmnähtavalt ärritudes ja häält tõstes): Mismõttes, sa ei tohi seda teha, siis ma ei saagi alkoholi juua!!!
Mina: Ära muretse, isegi kui ma üksinda oleks, ei saaks sa alkoholi juua.
Õpilane (praktiliselt karjudes): ÕÕÕÕÕÕÕÕÕÕÕÕÕÕÕ RFRHFS4HFREUDJK (vist mingi roppus ka tema maailmavalu leevendamiseks)!! (ja marssis minema).

Mõtlesin, et no hea küll, lähen ja vaatan, mis ta siis edasi korraldab ja ta marssis selle teise õpetaja ruumi ning küsis kontrollimise mõttes üle, kas see saab olla ikka tõene info. Kahjuks oli... 



Siinkohal üleskutse kõikidele õpetajatele: mõtelge ikka hoolega läbi, kelle te reisile kaasa kutsute ning sealjuures arvestage oma õpilaste soovide ja vajadustega ka. Kui ikka 13-aastane soovib juua, siis on klassijuhataja kohus talle seda võimaldada, sest milleks ometi need ekskursioonid on. 

3 kommentaari:

  1. Appi, Su blogi on nii lahe! Täna avastasin ja lugesin kõik postitused läbi. :D

    VastaKustuta
  2. Mina avastasin ka üks...eelmine nädal :) Kohati lagistasin naerda ja siis jälle vangutasin pead (õpilaste pärast, mitte õpetaja tõttu). Mõnikord tahaks nutta, nagu see tänane postitus, et kas tõesti on asjad NII muutunud 10a jooksul. Meil poleks isegi mõttesse tulnud (ja veel 7-ndas klassis! 12. klassis ehk veel, kui juba nö. semu hakkasid õpetajaga olema, aga 7-ndas?!) minna õpetajale pm käratama, et kuidas te sellise kaasa võtate? :D

    VastaKustuta